Mitä ihmettä terveyssiteet sisältävät!

17.7.2015

Muovitanko alapääni

Tiesitkö, että muun muassa EU:ssa ja Amerikassa niin terveyssiteiden, tamponien kuin lasten vaippojen valmistajien ei tarvitse ilmoittaa tuotteissaan, mitä ne sisältävät?  Tuotteiden, joita pidetään pitkiä aikoja  limakalvoja vasten....
 
Siksipä on helppoa suihkuttaa valmistamiensa tamponien pinnat vaikkapa muovilla, jotta ne liukuvat paremmin käytettäessä. Muovi kun on erityisen halpaakin. Olipa kyseinen aine vaikkapa kosmetiikkatuotteissa jo rajoitettu tai kielletty. Viis siitä, että se voi aiheuttaa erilaisia emätintulehduksia.

Kuka tahansa voi markkinoida lyijyä sisältävällä maalilla värjättyjä ja hajustettuja terveysiteitä "puuvillaisen tuntuisiksi". Voimme käyttää kuukautisuojia, joihin on sujautettu ns. imupuutereita, vaikka  jo 1970-luvulta alkaen muun muassa talkki on yhdistetty  munasarjasyöpään. Harvardin yliopiston epidemiologi Daniel W. Cramer löysi tutkimuksissaan yhteyden 10 000 naisen, joille käytettiin talkkia vauvana ja munasarjasyövän välillä... Ei kun puutereita ja vauvatalkkeja limakalvoja vasten, kun kukaan ei kiellä.

Markkinajohtajien terveyssiteiden pintamateriaali ei suinkaan ole puuvillaa, vaan keinokuitua. Sitä, jota välttääksemme keinokuituisissa alushousuissa on puuvillainen haarakiila. Vaan niin se ovaan on sitkeästi kontaktissa alapään limakalvojemme kanssa, kiitos jättiyritysten kerran kuukaudessa monta kymmentä vuotta.

Kaiken tämän tietäessään on melkoisen kiva ja hyvä työskennellä uudehkon tuotemerkkimme, italialaisen Organycin kanssa. Organycin siteet, tamponit sekä pikkuhousunsuojat valmistetaan sertifioidusta luomupuuvillasta, joka käsitellään vain vetyperoksidillä, jotta puuvillasta tulee hygieeninen. (Vetyperoksidi haihtuu puuvillasta käsittelyn aikana.)

Muovia Organyc-tuotteissa ei käytetä lainkaan, edes tuotepakkauksissa, vaan ne ja siteiden taustakalvot ovat hengittävää maissipolymeeria.

Saatavilla on myös kloorivalkaisemattomat liivinsuojat, puuvillavanulappuja, vanupuikkoja sekä intiimipesuaineet.

Mielestäni 2-3€ ekokuitu-muoviseoksesta on melkoisen kallista. Mikäli maksat mieluummin kohtuullisesti laadusta, tutustu Organyciin täältä.

Myyntipisteenä mm. Ruohonjuuri.fi

Iloa päivääsi!

Jonna